Šaltiena

Be galo skanus patiekalas, pagaminamas faktiškai iš to, kas kitiems patiekalams jau nebetinka. 
O kaip smagu būna kartais jos „prisišveisti” su bulvėmis, krienais ar mejonezu, su konservuotais žirneliais, ar tiesiog su duona…
Tai – dar vienas patiekalas, gaminamas pagal technologiją „iš akies”. Ir niekada nežinai, kaip gausis, nes produktai yra gana nenuspėjami. 
Taigi, puodas (kuo didesnis tuo geriau) užpildomas „kojytėmis-ausytėmis”, t.y. gerai nuplautomis ir nuvalytomis kiaulių kojomis, ausimis ir panašiais subproduktais. Galima paįvairinti ir paukštiena, žodžiu – viskas, kas „ant kaulų ir kremzlių laikosi”.
Užpilama vandeniu, šiek tiek pasūdoma. Pridedama pjaustytos svogūno roputės, smulkinto (bet ne per stipriai) česnako. 10 litrų puodui dedama 3-4 svogūnai, visa galvutė (ne skiltelė!) česnako. Šiek tiek kvapniųjų pipiriukų (nesmulkintų, žirneliais), lauro lapelis. Keletas stambiai pjaustytų morkų. 
Ir viskas verdama ant labai lėtos ugnies tol, kol kaulai neatsiskirs nuo mėsos. Paprastai tai trunka keletą valandų.Tada nukošiama ir mėsa atskiriama nuo kaulų. 
Į atskirus inelius (dydį galima pasirinkti savo nuožiūra) sudedama šiek tiek atskirtos mėsos ir užpilama skysčiu, kuriame virė. Pastatoma vėsiai, kad sustingtų.  Belieka tik „iškrėsti” iš indelių, papuošti ir patiekti.
Skanaus!

Šeimininkė Eugenija Mackevičienė