Užmaišom blynus „iš akies” – GRIKINIAI

Užgavėnių išvakarėse turbūt kiekvienais metais padidėja domėjimas blynų receptais. O ir prirašyta jų yra tiek, kad vargu ar ką naujo galima bepasiūlyti. Tad kam išradinėti dviratį. Tačiau Užgavėnės lieka Užgavėnėm, ir blynus prisiminti reikia. Todėl noriu priminti apie gal kiek rečiau šeimininkių kepamus blynelius iš grikių.
Viskas labai paprasta ir iš akies. Imama per pusę – kvietinių ir grikinių miltų. Vienai stiklinei miltų – vienas kiaušinis. Žiupsnelis druskos. Ir vandens primaišoma tiek, kad tešlos konsistencija būtų panaši į mums įprastą bent kokių blynų tešlą. Viskas išmaišoma kad neliktų gumulėlių ir kepama keptuvėje ant aliejaus.
Prie grikinių blynų galima pagaminti grybų padažo. Džiovinti grybai (geriausia baravykai) pamirkomi, po to šviežiame vandenyje kiek paverdami, smulkiai supjaustomi. Lygiagrečiai nulupama ir smulkiai supjaustoma keletas svogūnų galvučių. Svogūnai kiek apkepami svieste, pridedama grybų ir viskas kartu dar kiek laiko pakepama (geriausia dengtoje) keptuvėje. Padažas patiekiamas atskirai, jo kiekvienas užsipila pagal poreikį.
Skanaus!
Šeimininkė Eugenija Mackevičienė